Podijeli objavu

Opremu koju je koristio Đorđe Balašević, porodica je poklonila Akademiji umjetnosti iz Novog Sada. Na Dan akademije, vrijednu opremu je predala Balaševićeva supruga Olivera.

Na filmskom platnu, jednom od najvrijednijih poklona koje je porodica Balašević predala Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, prvi je prikazan film Čađava bajka rađen po motivima iz knjige Olivere Balašević Planeta Dvorište.

U ovim danima koji su neoprostivo teški za moju decu i mene, kao roditelj sam negde i malo mirna, jer od moje troje dece, dvoje dece je ova Akademija iškolovala. Na ovaj način želimo da se zahvalimo dragim profesorima, gradu Novom Sadu, građanima Novog Sada i onim koji su na kreativan način učestvovali u danu kada je Đorđe otišao“, navela je Olivera Balašević.

Miksete, pojektor, bežične bubice, zvučnici i druga oprema koju je koristio Balašević, vredna više od 30.000 eura, postali su u vlasništvo nekih novih klinaca.

„Neophodno je i potrebno Akademiji u i vrlo funkcionalno ono što će predstavljati naravno poticaj za rad naših studenata na planu i polju afirmacije produkcije studentskih radova i na planu i polju stvaralaštva, kada su u pitanju i glazbeno i dramsko izvođenje i dramska i glazbena umjetnost“, naglašava Siniša Bokan, dekan Akademije umjetnosti u Novom Sadu.

„Šou biznis je u cijelom svijetu stao, ali obrazovanje i nauka ne bi smjeli stati. I to bi bila najveća šteta od pandemije“, dodala je Olivera Balašević.

Poklonjena oprema služila je i za promociju filma Đorđa Balaševića Kao rani mraz, koji je rađen po motivima pesme Priča o Vasi Ladačkom. Ovo je prvi put da se obitelj pojavljuje u javnosti nakon njegove smrti, a pored toga što je demantovala natpise u medijima o postojanju testamenta, Olivera se osvrnula i na druga medijska nagađanja.

„Vasa Ladački je bio zaljubljen u lepu, ali sirotu. Moj Đorđe do kraja i na kraju bio je zaljubljen u lepu, al sirotu i tako će biti zauvek. Hvala vam“

Komentiraj