Podijeli objavu

Kao što smo i ranije najavljivali, brojne busovačke udruge i pojedinci ove godine u povodu predstojećih blagdana organiziraju mnoštvo kulturnih, zabavnih i humanitarnih događaja.

Već sutra (16. prosinca) u 18 sati u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog održat će se ‘Božićni koncert’ OGŠ Jakova Gotovca Busovača. Na koncertu sudjeluju mališani glazbene škole, a uz njih tu će već tradicionalno biti i Vokalni sastav ‘Gloria’. Predstojeći vikend u kinu Theatre posjetitelji imaju priliku pogledati matineju dječjih božićnih filmova.

U nedjelju (18. prosinca) s početkom u 9 sati ispred župne crkve održat će se busovački Božićni sajam. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da dođu na isti, gdje ih u lijepom adventskom ugođaju očekuju svi neizostavni blagdanski sastojci – od mirisnih kolača, kuhanog vina i rakija pa sve do unikatnih božićnih ukrasa, nakita i još mnogih lijepih iznenađenja. Sajam je otvoren od 9 do 19 sati.

Isti dan, s početkom u 18 sati, u TC ‘Party’ stiže Djed Mraz s prijateljima. Bit će organizirana dodjela paketića uz prigodnu predstavu i zabavu za najmlađe.

Idući četvrtak, 22. prosinca na rasporedu je i humanitarna akcija “Karta za studenta” koju organizira Mladež HDZ-a BiH Busovača. Bit će prikazana dvije filmske hit komedije, „Ludi Božić u uredu“ i „Zašto baš on?”.

Na Badnju večer u župnoj crkvi sv. Ante bit će dvije ponoćke. Ona namijenjena za djecu bit će nešto ranije, a velika ponoćka je, kao što i samo ime kaže, točno u ponoć. Usporedo s ponoćkom u župnoj crkvi, ponoćke će biti i u filijalnim crkvama na Čepu i u Barama.

Hrvatsko kulturno društvo ‘Napredak’ 30. prosinca domaćin je velikog Božićnog koncerta ovog društva. Koncert koji počinje u 19 sati u sportskoj dvorani SŠ ‘Busovača’ obilježit će nastupi svih sekcija društva (folklorna, izvorna vokalna skupina, mažoretkinje, itd.).

U siječnju nas u kinu očekuje film „Snježna kraljica 3“, a Kazališna skupina „Napredak“ priprema predstavu „Snjeguljica i sedam patuljaka“.

Ovogodišnji ‘Advent u Busovači’ bit će i humanitarnog karaktera. Tako će se na ‘Božićnom sajmu’ dio prihoda odvojiti za humanitarne aktivnosti Zajednice žena ‘Kraljica Katarina Kosača’ Busovača, a udruga ‘Dar srca’ i ove će godine u povodu Božića svojim bogatim prehrambenim i higijenskim paketima razveseliti nešto više od 100-injak busovačkih obitelji u potrebi.

“Budite i Vi dio ovih događaja…. Neka ovo budu najbolji blagdani ikad… :)”

Komentiraj