Podijeli objavu

Izbor najboljeg sportaša BiH bit će održan danas u Sarajevu, a organiziraju ga “Nezavisne novine” i BHRT. Pokrovitelj manifestacije je Predsjedništvo BiH, a partneri Olimpijski odbor BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

“Nezavisne novine” i Radio-televizija BiH 16. put organiziraju izbor najboljih sportaša u našoj zemlji, a ovogodišnjim žirijem je predsjedavao nekadašnji as sarajevske Bosne i proslavljeni košarkaš Žarko Varajić.

Pokrovitelj manifestacije je Predsjedništvo BiH, a partneri Olimpijski odbor BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Nezavisne novine i ove godine organiziraju manifestaciju koja ima za cilj promovirati sve dobro, sve pozitivne vrijednosti sportaša koji BiH na najbolji mogući način predstavljaju u svijetu. Danas kada u žiriju imamo više od 20 istaknutih ljudi možemo ponosno reći da su sve odluke jednoglasne, istakla je izvršna direktorica ”Nezavisnih novina” Diana Radić na današnjoj konferenciji za medije.

Stručni žiri konačnu riječ o dobitnicima donijet će nekoliko sati uoči sutrašnje manifestacije na četvrtom i posljednjem sastanku ovog tijela nakon sjednica u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci.

Ostalo je još da samo saznamo tko su najbolji. Kraj je godine i svode se računi, biraju se najbolje ličnosti i sportaši. Ovogodišnji izbor donijet će posebnu dimenziju jer s nama neće biti veliki čovjek i vizionar Željko Kopanja. Njemu dugujemo zahvalnost što je ovaj izbor postao najreprezentativniji u BiH, kazao je direktor BHT1, Mario Vrankić.

Urednica sportskog programa BHT1 i članica žirija Medina Šehić dodala je da će nagrade biti dodijeljene u 12 kategorija.

Osim najboljeg sportaša i sportašice bit će uručene nagrade za najbolju ekipu, najboljeg trenera, najperspektivniju sportašicu, najperspektivnijeg sportaša, nagrada za životno djelo, nagrada za fer-plej, nagrada za razvoj sporta, nagrada za najboljeg sportaša u sportu za invalide i nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide.

O dobitniku Nagrade čitatelja su odlučivali čitatelji “Nezavisnih” glasovanjem na SMS porukama, a izabrali su bh. tenisača Damira Džumhura.

Do sada je putem ovog projekta nagrađeno više od 300 sportaša trenera, ekipa i sportskih radnika.

Komentiraj