Podijeli objavu

Proteklog vikenda u organizaciji Odbojkaškog kluba Kaćuni u sklopu realizacije projekta “Odbojka za život bez poroka” uz financijsku podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Općine Busovača, sa podrškom partnera Osnovne škole Kaćuni, u Bukovcima i Podstijeni održani su turniri u odbojci na otvorenom.
Ovo je još jedan u nizu projekata koje realizira Odbojkaški klub Kaćuni s djevojčicama od 7 do 18 godina. U sklopu projekta promoviraju se sport, odbojka, zdravlje, a ukazuje se na poroke poput, kocke, cigareta, nargile, igara na sreću, alkohola. Projektom su obuhvaćene četiri lokacije, odnosno četiri MZ na području općine, dok će centralni turnir biti održan u Busovači.

Objektivni problemi, kao što su besposlica i previše slobodnog vremena uz globalnu pandemiju i ograničavanje kretanja u velikoj mjeri utiču na to da mladi ljudi u Busovači budu izloženi riziku u vidu različitih poroka, a tu prije svega mislim na alkohol, nargilu i cigarete što je danas svuda dostupno. Zato Odbojkaški klub Kaćuni kroz svoje aktivnosti nastoji da realizira projekte koji doprinose prevenciji i promociji zdravih stilova života. Ovim putem se zahvaljujemo Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke i Općini Busovača koji su prepoznali značaj ovog projekta i finansijski ga podržali- izjavio je Mevludin Hodžić, sekretar Odbojkaškog kluba Kaćuni.

Dio atmosfere sa turnira u Bukovcima pogledajte u fotogaleriji ispod:

Komentiraj