Podijeli objavu

Testiranja genetskih uzoraka koja se provode u Bosni i Hercegovini trebala bi zabrinuti velik broj muškaraca u toj zemlji jer se pokazalo kako svaki peti među onima koji se takvim provjerama podvrgnu zapravo nije biološki otac djeteta kojemu je upisan kao roditelj u matičnim knjigama, prenio je Dnevni avaz.

Podaci Instituta za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju u Sarajevu i Zavoda za sudsku medicinu u Banjoj Luci dokazuju kako je razmjerno velik broj slučajeva u kojima analiza DNK uzoraka potvrđuje sumnje muškaraca u očinstvo. Tijekom 2016. u sarajevskom je Institutu obrađeno 50 zahtjeva za DNK analizu, pri čemu je utvrđeno da svaki peti muškarac nije biološki otac djeteta, prenijela je Hina. U banjolučkom Zavodu za sudsku medicinu statistika pokazuje da svaka treća analiza govori da osoba koja ju je zatražila zapravo nije biološki otac svog djeteta.

Nedavno je objavljeno kako u Hrvatskoj također svaki peti muškarac zapravo nije otac djetetu kojemu je službeno roditelj, a u Srbiji je to slučaj kod svakog trećeg muškarca koji se podvrgne provjerama očinstva.

Podijeli objavu
Sljedeći članakDanas ističe rok za žalbe SIP-u

Komentiraj