Podijeli objavu

Zavod zdravstvenog osiguranje (ZZO) SBŽ-a završio je 2017. godinu s viškom prihoda od oko 5,8 milijuna maraka, što bi, kako je rečeno na današnjoj sjednici županijske vlade, trebalo biti iskorišteno za poboljšanje statusa pacijenata.

Nakon što je Vlada usvojila Izvješće o izvršenju Financijskog plana ZZO-a za 2017. godinu, direktor Zavoda Dragan Solomun kazao je novinarima kako će raspodjela viška novca ovisiti o ishodu pregovora s predstavnicima županijskog odbora Neovisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu, koji traže uvećanje koeficijenata za isplatu plaća.

Solomun je dodao kako je plan višak sredstava usmjeriti za liste lijekova, materijalne troškove domova zdravlja i poboljšanje materijalnog statusa bolnica. – Od ishoda pregovora sa Sindikatom ovisi i iznos ovih sredstava.

Smatram da pri tome treba pronaći razumnu mjeru, a ne ići nauštrb osiguranika. Zavod, među ostalim, planira povećati materijalne troškove domovima zdravlja za kupnju lijekova, sanitetskog materijala i ostalih potrebnih stvari za liječenje pacijenata – kazao je Solomun.

Vlada SBŽ-a je danas, među ostalim, usvojila Plan rada Zavoda za javno zdravstvo za 2018. godina te izvješće o radu Zavoda u 2017. godini.

Fena

Komentiraj