Podijeli objavu
Hrvatski su rukometaši nakon velike borbe u završnici uspjeli pobijediti Bjelorusiju (25:23) na početku drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu.

– Neki put i kad ne igraš dobro lijepo je pobijediti. To znači da imamo karakter i kvalitetu. Imam osjećaj da smo se prepali kod četiri razlike jer smo kontrolirali utakmicu od početka. Nažalost desio se pad, kad smo im maltene dozvolili napad za pobjedu. Ali iščupali smo se – rekao je Igor Vori za RTL.

Što je utjecalo na izdanje protiv Bjelorusije?

– Faktor selidbe. Iz paklene atmosfere smo došli u ovu ogromnu dvoranu. Sigurno da nam je ovo bila dobra prilagodba za derbi svih derbija u subotu – dodao je Vori.

I druge reprezentacije imali su problema protiv čvrste obrane Bjelorusije.

– Grč je bio u nama, jer nam je svaka utakmica eliminacijska. Bjelorusija je sa svima igrala u egalu, slabiji protivnik je samo pod navodnicima. Tako da je bilo straha – zaključio je Igor Vori.

Luka Cindrić ističe kako je bilo najvažnije pobijediti Bjelorusiju.

– Nije se bilo lako skupiti nakon poraza od Švedske, ali najvažnije je da smo pokazali karakter pobjednika. Odigrali smo solidno u obrani, a u napadu može još puno bolje. Ovakva nam je utakmica trebala i ovako sam je zamišljao – rekao je Cindrić za RTL i dodao:

– Znali smo da smo se protiv Švedske ispraznili, prihvatili smo poraz sportski i izvukli pouke. Sigurno da može još bolje. Idemo se prije svega odmoriti, a onda ćemo analizirati Norvešku.

Sljedeći naši suparnici su Norveška u subotu, te Francuska u srijedu?

– Izabrali smo teži put da dođemo do vrha. Želimo li nešto više, moramo pobijediti najbolje. Imamo dobru reprezentaciju i sigurno možemo još puno bolje – kazao je Cindrić.

Gdje vidite prostora za poboljšanje?

– I u obrani i u napadu. To govorim jer smo u početku djelovali odlično, bilo je malo isforsiranih šuteva, ali moramo djelovati zrelije, pogotovo kad se lomi rezultat. Povratak u obranu je nužan, vidjeli smo kako je danas Norveška iskontrirala Srbiju i prelomila rezultat.

Kakva je situacija s kapetanom Duvnjakom?

– Dule je uvijek pozitivan, ali prije svega je zdravlje je bitno, želimo da se prije svega oporavi, a ako bude htio protiv Norveške i Francuske – tu smo – zaključio je Luka Cindrić.

Komentiraj