Podijeli objavu

Nakon što je prethodnog vikenda iz prometa isključeno preko 80 vozača, koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, ovog vikenda ponovno je naglasak kontrole bila alkoholiziranost vozača.

Akcije pojačane kontrole prometa postigle su značajne rezultate u smislu sankcioniranja vozača, ali i u pogledu prevencije prometnih nesreća, obzirom da su alkoholizirani vozači isključivani iz prometa. Tako su službenici policije u navedenim akcijama podnijeli ukupno 474 prekršajna naloga, mobilnim radarima evidentirali ukupno 198 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine, dok su iz prometa isključena 24 vozila zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti, javlja FENA.

Posebno zabrinjavajući je podatak da je u provedenim akcijama tijekom vikenda iz prometa isključeno čak 130 vozača koji su bili pod utjecajem alkohola. Najdrastičniji slučajevi zabilježeni su na području Travnika, gdje je kod jednog vozača izmjereno 2,34 promila alkohola u krvi, dok je rekordno izmjerena alkoholiziranost 3,37 promila, što je čak jedanaest puta više od dozvoljene količine alkohola za upravljanje vozilom. U takvom stanju, osoba ne shvaća gdje se nalazi, a moguća je pojava kome i ovo stanje je na nivou anestezije prilikom kirurške operacije. Može se samo pretpostaviti kakvu opasnost predstavlja takva osoba prilikom sudjelovanja u prometu.

Činjenica da u prometnim nesrećama koje su evidentirane tijekom vikenda nije bilo ozlijeđenih osoba upućuje na zaključak da su poduzete mjere dale željene rezultate”, kazao nam je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije.

Imajući u vidu da je samo tijekom protekla dva vikenda iz prometa isključeno preko 200 alkoholiziranih vozača, iz MUP-a SBŽ-a su poručili da će se ove aktivnosti nastaviti i u narednom periodu. Akcije će biti provođene u blizini ugostiteljskih objekata, na dionicama puta na kojima je zabilježen najveći broj prometnih nesreća, na mjestima gdje su učestali slučajevi brze vožnje i drugim mjestima.

Molimo sve građane da na terenu surađuju sa službenicima policije i pomognu nam u nastojanju da povećamo stupanj sigurnosti u oblasti prometa”, priopćeno je iz MUP-a.

Komentiraj