Podijeli objavu

Udruženje građana ABF Busovača i ove godine nastavlja projekt edukacije osoba evidentiranih na Zavodu za zapošljavanje općine Busovača i susjednih općina.

Ovom edukacijom ABF nastoji olakšati nezaposlenim osobama pronalazak posla ili čak pokretanje vlastitog obrta. Edukacija traje od oktobra/listopada 2018. do juna/lipnja 2019. godine, a uključuje učenje jednog ili više stranih jezika, učenje korištenja računara i interneta, učenje o razvoju Europske Unije i mogućnostima koje ona pruža, učenje o Osnovama ekonomije u kojima se nezaposlene osobe nastoje upoznati s načinima traženja zaposlenja i izvora prihoda.

Pored toga u sklopu ove male Škole za nezaposlene ABF organizira stručna predavanja i praktičnu nastavu iz Zdravstvene njege, poljoprivrednog uzgoja na području središnje Bosne, krojenja, šivanja, te izrade raznih ručnih radova. Pored toga postoji mogućnost suradnje ili čak razmjene s polaznicima sličnih edukacija u Švedskoj.

ABF Busovača poziva sve osobe od 18 do 35 godina koji su trenutno nezaposleni da se prijave na ovu edukaciju i osiguraju sami sebi bolje uvjete za traženje zaposlenja i za život općenito. Škola za nezaposlene je potpuno besplatna, a sve što treba učiniti prilikom prijave je popuniti obrazac i donijeti potvrdu Zavoda za zapošljavanje koja potvrđuje da ste evidentirani na njihovom popisu nezaposlenih.

Prijaviti se možete u prostorijama ABF-a u Busovači od ponedjeljka do subote u periodu od 8 do 12 sati. Upis traje do 29. septembra/rujna 2018. godine. Za sve informacije možete se javiti na sljedeće brojeve telefona:030-732-481

061-983-584
063-373-036

Voditelj projekta
Josip Lukin

Koordinator projekta
Irfan Rizvić

Komentiraj