Podijeli objavu

Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ se priprema za obilježavanja 10. obljetnice osnutka i rada. Naime, premda egzistira još od 2006. godine kao organizacijska jedinica Univerziteta „Apeiron“ iz Banja Luke, Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ službeno je osnovano i registrirano 2008. godine pod prvotnim nazivom Otvoreni univerzitet „Apeiron“ Travnik. Pod današnjim nazivom, Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“, djeluje od 1. lipnja 2010. godine.

Naš desetogodišnji rad u oblasti visokog obrazovanja i znanstvenog istraživanja, ostavio je prepoznatljiv trag u akademskom, gospodarskom, društvenom, kulturnom i javnom životu Bosne i Hercegovine. Ponosni smo na tu činjenicu i stoga u posebno svečanom ozračju pripremamo obilježavanje našeg prvog jubileja.

Središnja svečanost je 8. prosinca u 11:00 sati kada će započeti zajednička Svečana sjednica Upravnog odbora i Senata Sveučilišta „VITEZ“, u sklopu koje će biti promovirane Monografija i Strategija razvoja naše visokoobrazovne ustanove, a zatim će uslijediti dodjela diploma III. generaciji doktoranata.

Naša četiri fakulteta i sveučilišni Institut okosnica su opstanka i djelovanja ove visokoškolske ustanove koju su, prepoznajući snagu zajedničkog djelovanja te ključni utjecaj visokog obrazovanja na ekonomski i društveno-kulturni razvitak regije, utemeljili ugledni gospodarstvenici iz Viteza kako bi kvalitetnim obrazovanjem i znanstvenim djelovanjem osigurali stručno osposobljeni kadar i dodatno učvrstili lidersku poziciju na regionalnom tržištu.

Komentiraj