Podijeli objavu
U okviru implementacije projekta uspostave sistema video nadzora na području kantona pomoću LPR ili tzv. „pametnih kamera“, završena je testna faza kontrole registriranih vozila. U narednom periodu svi evidentirani prekršaji biće sankcionirani u skladu s važećim zakonskim propisima.

Naime, MUP Srednjobosanskog kantona je uz podršku Vlade SBK izvršio nabavku i instalaciju visokosofisticiranih LPR ili tzv. “pametnih kamera” na svim važnijim putnim komunikacijama, koje pored kontrole registriranosti vozila imaju mogućnost kontrole ukradenih vozila za kojima je raspisana potraga, kao i vozila kojima su počinjena razna krivična djela ili prekršaji. Navedene mogućnosti u mnogome doprinose povećanju efikasnosti i operativnosti u radu policije na terenu, posebno prilikom pronalaska i hvatanja počinitelja raznih oblika krivičnih djela i prekršaja te njihovog zakonskog procesuiranja i sankcioniranja.

Shodno navedenom, u cilju smanjenja broja prometnih prekršaja pozivamo sve građane da poštuju zakonske obaveze oko registracije vozila, kao i sve druge važeće zakonske propise, kako bi povećali svoju osobnu, ali i sigurnost svih drugih sudionika u prometu.

Komentiraj