Podijeli objavu

Pobjedom nad Metallegehom Vitez je pokazao da je vrlo opasan gost, jer od ukupnih 19 bodova, čak 13 je osvojio u gostima. Ovom pobjedom Vitez u jesensku završnicu ulazi mirno, s bodovnim saldom većim i “težim” nego što su to očekivali i najveći optimisti.

Brojni navijači Viteza

Trener Viteza Slaven Musa nije krio zadovoljstvo pobjedom, ali u njegovom viđenju utakmice nije bilo ni najmanje euforije. Musa je, naime, u svakoj prilici umjeren i odmjeren pa i u pobjedi nad Jajčanima, koju su gledali i na kraju burno pozdravili svoje ljubimce i više od 400 navijača pristiglih iz Viteza.

– Zadovoljan sam pobjedom, kako i ne bih bio. Zadovoljan sam i igrom svoje momčadi, iako mi možemo još i bolje. Jer, bilo je prilika da drugim pogotkom uđemo mirno u završnicu, ali ne treba zaboraviti da su neke prilike imali i naši domaćini. Međutim, mi smo zasluženo pobijedili. Pokazali smo u ovom susretu kompaktnost, što me posebno raduje, dobro smo reagirali nakon izgubljenih lopti što je uvijek važno, a zna biti i presudno. Drago mi je, moji su igrači brzo prihvatili i moje zahtjeve u igri, pojedinci i cijela momčad, i rekao bih, mi rastemo, a tim smjerom možemo i nastaviti, kazao je trener Musa, a na pitanje o igri, dobroj ili lošoj kada je riječ o pojedincima, nije htio govoriti.

– Pojedince ne treba isticati jer bez kolektivne igre, bez kompaktnosti cijele momčadi o kojoj sam govorio, teško je doći do pobjede. Isto tako ne želim govoriti za javnost o pojedincima koji, recimo, nisu bili na visini zadatka. To je za svlačionicu, dodao je Musa.

A mi bismo kazali kako je momčad Viteza zaista odigrala vrlo dobro, što su vidjeli i navijači i na kraju susreta podijelili radost i zadovoljstvo pobjedom sa svojim ljubimcima. Svi koji su u ovom susretu nastupili dali su manji ili veći doprinos, u momčadi Viteza nije bilo pojedinca koji tijekom susreta nije izgarao, što je sigurno za pohvalu.

Jaki bokovi

Ovaj put apostrofirat ćemo dvojicu bočnih igrača, Sadikovića i Livančića. Na lijevoj strani Sadiković je bio suveren, a nakon njegovog preciznog ubačaja s strane, Kapetan je zabio za pobjedu. S druge strane je dobro djelovao Livančić. Najmlađi igrač Viteza u ovom susretu, kapetan momčadi, bio je brz, prodoran, bio je i u defenzivi vrlo dobar, bila ga je “puna” desna strana terena.

– Bila je ovo za nas teška utakmica. Znali smo da možemo, ali to je trebalo pokazati i potvrditi na terenu. Na našu radost, uspjeli smo i svi skupa smo sretni i zadovoljni. Vrijedno i uporno radimo, analiziramo protivnike, prihvaćamo zahtjeve i upite trenera i uvjeren sam da će biti još dosta radosti za naše navijače. Vjerujem, također, kako ćemo mi uskoro proraditi i na domaćem terenu, kazao nam je raspoloženi Tony Livančić, a na traženje komentiranje svoje igre dodao je:

– Reći ću, uz vjeru kako neće zvučati prepotentno, iz utakmice u utakmicu se osjećamo sve bolje i sve sigurnije, mogu ja još i više i još kvalitetnije, radim i trudim se da tako i bude. Hvala navijačima koji su u Travniku podržali i pljeskom nagradili moju igru i igru cijele momčadi. Kako meni tako i cijeloj momčadi takva podrška znači, piše Večernji list.

Komentiraj