Podijeli objavu
Sinoć je u dvorani ‘Theatre’ Napretkova doma u Busovači predstavljen roman ‘Ubojstvo u Busovači’ autora Željka Kocaja, dugogodišnjeg kulturnog radnika iz Viteza, pisca nekoliko knjiga proze i poezije, zbirke eseja, recenzija i reagiranja.

Predstavljanje knjige vodio je prof. Josip Križanović, a osim njega nešto o autoru i samom romanu rekao je i prof. Vatroslav Matić, dok je za glazbeni dio programa zadužen bio glazbenik Ivo Jandrić.

__
‘Glavnik lik romana – kriminalistički inspektor Žarko Bošnjak, pod pritiskom profesionalnog, ali daleko više ljudskog izazova u nastojanju razrješenja ubojstva i otkrivanju počinitelja, sklapa postepeno priču o motivima i dubokim uzrocima na ovaj nerazuman zločin. Samom logikom istrage on analizira i stanje provincijalne sredine kakva je njegov grad, upuštajući se u sociološke i politološke analize druženja, neminovno analizirajući i širu sliku zemlje u kojoj živi’, kazao je o knjizi istaknuti kulturni djelatnik Mario Mlakić.

ubojstvo u busovaci zeljka kocaja2 ubojstvo u busovaci zeljka kocaja5 ubojstvo u busovaci zeljka kocaja4 ubojstvo u busovaci zeljka kocaja3

Komentiraj