Podijeli objavu

U sklopu programa obilježavanja 10. obljetnice osnutka i rada Sveučilišta/Univerziteta VITEZ, Fakultet pravnih nauka u petak (30.11.2018.g.) je organizirao simulaciju sudnice za slučaj u kojem se optuženi terete za kazneno djelo primanja mita i zloupotrebe položaja.

„Simulacija suđenja, kao druga faza Pravne klinike, gdje se studenti predstavljaju predmetima iz prakse, prilika su za usvajanje novih praktičnih znanja te razvijanje i usavršavanje retoričkih vještina.

Iznad svega, to je jedno korisno iskustvo stjecanja uvida u vođenje postupka pred sudovima, a i ovakvim vidom edukacije studente osposobljavamo za buduće pravničke profesije“, naglasio je viši asistent, mr. Adnan Pirić koji već četiri godine zaredom organizira simulacije sudnice i priprema studente za ovakav vid demonstracije usvojenog znanja.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije (9.12.2018.) studenti prava Sveučilišta „VITEZ“ u utorak, 4.12.2018., u Velikoj sali Općine Travnik će simulirati sudnicu u slučaju istog kaznenog djela.

Komentiraj