Podijeli objavu

Posjetom Kiseljaku željeli smo poslati jednu političku poruku o položaju Hrvata u središnjoj Bosni koja će konkretizirati kroz projekte Ureda za pomoć Hrvatima izvan RH – izjavio je Plenković.

Nakon Sarajeva predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, zajedno s brojnim timom suradnika i ministara u Vladi, posjetio je danas Kiseljak.

Plenković se u Kiseljaku sastao s dužnosnicima ove srednjobosanske općine kao i hrvatskim predstavnicima u vlasti Srednjobosanske županije. Domaćini u Kiseljaku su mu bili načelnik općine Mladen Mišurić Ramljaka, predsjedatelj Sabora SBŽ Josip Kvasina te ministar zdravstva i predsjednik ŽO HDZ BiH SBŽ Nikola Grubešić. Na sastanku se razgovaralo o položaju Hrvata u središnjoj Bosni te projektima Ureda za pomoć Hrvatima izvan RH koji se realiziraju na ovom području.

– Posjetom Kiseljaku željeli smo poslati jednu političku poruku o položaju Hrvata u središnjoj Bosni koja će konkretizirati kroz projekte Ureda za pomoć Hrvatima izvan RH. Kako nas je izvijestio predstojnik Ureda Zvonko Milas takvih projekata ovdje već ima, a ako govorimo konkretno o Kiseljaku, posebno me raduje činjenica da Vlada RH sufinancira gradnju Doma za stare i nemoćne kojeg gradi Caritas Vrhbosanske nadbiskupije. Raduju me i drugi brojni projekti koji se realiziraju u ovoj općini, posebno oni za djecu i mlade – izjavio je hrvatski premijer.

Na posjetu Kiseljaku zahvalio mu se načelnik Mišurić Ramljak.

– Upoznao sam hrvatskog premijera sa stanjem u Kiseljaku i projektima koje su i tijeku i koje planiramo realizirati – izjavio je Mišurić Ramljak.

Uz hrvatske političke dužnosnika hrvatskog premijera pozdravili su i brojni Kiseljačani koji su ga ispratili pljeskom ispred zgrade općine u kojoj je održan sastanak. Plenković je prvi hrvatski premijer koji je posjetio Kiseljak. Tako je ispunio obećanje iz kampanje za Europski parlament od prije tri godine kada je također boravio u Kiseljaku.

Nakon Kiseljaka, hrvatski premijer je sa suradnicima otputovao u Mostar gdje završava njegov dvodnevni posjet BiH, prvi vanjskopolitički nakon što je imenovan premijerom.

Komentiraj