Podijeli objavu

Sinoć je festivalska scena “Dok teče Lašva” još jednom zasjala u svom punom sjaju, ljepoti dječje pjesme i plesnih pokreta. Već tradicionalno Festivalska pjesma u izvedbi zbora OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik i uz plesnu koreografiju Novotravničkih mažoretkinja, otvorila je festival i sve prisutne uvela u čarobni svijet dječje pjesme.
U predivnom scenskom ambijentu za koji je zaslužna mlada akademska slikarica Anđela Banović, nastupile su 23 mlade pjevačke zvijezde i zvjezdice iz Busovače, Viteza, Travnika, Jajca i grada domaćina Novog Travnika. Festival je zadržao temeljni pečat – pjevanja uživo i na tome čestitam svim mladim izvođačima, jer je to jedini put do pjevačkog uspjeha. Po prvi puta su izvedeni i hitovi sa prvog festivala koji održan davne 1996. godine, pjesme Mali sretni vlak, Dva više dva i Dječica za pet.
Mekoćom i ljepotom plesnih pokreta festivalsku scenu su upotpunile plesne skupine PS Maya – Educational Center iz Travnika, Plesni Klub “LDF” Novi Travnik, Udruzenje za sport i rekreaciju ,,Zumba sa Ivanom” i neizostavne Novotravničke mažoretkinje.
Festivalskom temom „Zlatna ribica“ poslana je poruka o važnosti očuvanju voda, povijesti rijeke Lašve i njenom značaju i važnosti za cijelu Lašvansku dolinu. Duhovitim najavama, scenaristica i voditeljica Vanja Džambas u liku ribarice Luce, zabavila je sve prisutne. U tome joj je uveliko pomogla simpatična i na sceni razigrana zlatna ribica Iva Baškarad.
Predsjednik Udruge „Dok teče Lašva“ Josip Dujmušić uručio je zahvalnice i statua festivala-Lašvansku pticu generalnom pokrovitelju festivala predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari i načelniku Općine Novi Travnik i predsjedniku OO HDZ BiH Novi Travnik Stjepanu Duji. Zahvalnice su dodijeljene i Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB,a zahvalnicu je u ime ministra Bojana Domića primio savjetnik Ivan Sajević te Ministarstvu financija KSB, a zahvalnicu je u ime ministrice Mirjane Plavčić primila Gordana Lujanović.
Zahvale su upućene svim prijateljima festivala i suradnicima u projektu Hitovi Dok teče Lašva 2021.
Snimku festivala u odgođenom prijenosu vršit će Radiotelevizija Herceg – Bosne, generalni medijski pokrovitelj festivala.

Komentiraj