Podijeli objavu
Dana 23.02.2017. godine, održana je 49. sjednica Vlade ŽSB. Dnevni red zajedno sa dopunama, sastojao se od 63 točke.

Vlada ŽSB jednoglasno je podržala Prijedlog Zakona o obrazovanju odraslih osoba, nakon što je ministrica prosvjete, nauke, kulture i športa ŽSB Katica Čerkez navela kako je provedena javna rasprava vezana za navedeni zakon u kojoj su sudjelovale pojedine nevladine organizacije, kao i djelatnici srednjih škola i tako utjecali na određeni broj članaka, nakon čega je donesen konačan Prijedlog navedenog Zakona.

Istaknute točke dnevnog reda bile su Programi utroška sredstava s kriterijima raspodjele u visini od 5,5 milijuna konvertibilnih maraka za 2017. godinu u oblasti poljoprivrede, gospodarstva, kulture, športa, infrastrukture i zaštite okoliša, koje je Vlada ŽSB odobrila.

Na sjednici, Vlada ŽSB razmatrala je aktualnu Odluku sindikata radnika u zdravstvu ŽSB o organiziranju i održavanju generalnog štrajka u svim zdravstvenim ustanovama u ŽSB.

Ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Nikola Grubešić ocijenio je navedenu Odluku kao preuranjenu, te ukazao na činjenicu kako je takva Odluka sindikata o štrajku donesena bez prava za donošenje iste, s obzirom na to da pregovori Vlade ŽSB i sindikata još uvijek traju i nije donesena konačna Odluka.

Vlada ŽSB odobrila je sredstava za izradu elaborata o gospodarenju šumama u zonama sanitarne zaštite vode Krušćica, Općina Vitez, za 2017. godinu.

Usvojen je Pravilnik o unutarnjem ustroju Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽSB.

Vlada ŽSB upoznata je o prijemu volontera i potpisivanju Ugovora ispred Ministarstva financija ŽSB.

Komentiraj