Podijeli objavu
U četvrtak je u velikoj dvorani Općinskog vijeća Općine Busovača održana 10. redovita sjednica ovog saziva zakonodavne vlasti naše općine.

Sjednica kojom je predsjedavao predsjedatelj OV Busovača Josip Mravak sastojala se od 6 točaka dnevnog reda. Na sjednici se trebalo raspravljati i o informaciji o pristupanju izrade prijedloga odluke o obilježavanju i evidentiranju naziva naseljenih mjesta, naselja, ulica i trgova te utvrđivanju kućnih brojeva na području općine Busovača, no kolegij Općinskog vijeća ovu je odluku uklonio s dnevnog reda sjednice.

Na samom početku sjednice vijećnik Marko Šantić uputio je pitanje nadležnima o prometnoj problematici u MZ Bare u Busovači. Potom su vijećnici raspravljali o Izvješću o izvršenju Programa rada Općinskog vijeća za 2017. godinu, Informaciji o radu radnih tijela Općinskog vijeća za 2017. godinu te Nacrtu programa rada Općinskog vijeća za 2018. godinu. Sve tri točke dnevnog reda usvojene su većinom glasova općinskih vijećnika.

Najzanimljivija točka dnevnog reda bila je ona koja se tiče Prijedloga rješenja o imenovanju Pere Markovića za člana Upravnog vijeća Doma zdravlja Busovača. Svima je već poznata problematika u radu ove busovačke javne ustanove, a dodatni problemi krenuli su nakon moralne ostavke predsjednika Upravnog vijeća Emila Veltea. Nakon njegove ostavke raspisan je natječaj za imenovanjem novog člana, a u natječajnoj proceduri najbolje uvjete imao je vijećnik u OV Busovača i profesor u SŠ “Busovača” Pero Marković.

Njegovo imenovanje posebice je probudilo komentare opozicije iz OV Busovača. Vijećnici iz redova SDP-a i DF-a, Faruk Šečić i Nedžad Muminović, kazali su kako ovo imenovanje nije rješenje za problematiku i teško stanje u Domu zdravlja Busovača. Na posljetku, većinom glasova vijećnika SDA, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 usvojen je Prijedlog rješenja o imenovanju Pere Markovića za člana Upravnog vijeća Doma zdravlja Busovača.

U daljem nastavku sjednice vijećnici su primili k znanju Informaciju o harmonizaciji katastra i gruntovnice za katastarsku općinu Busovača. Sjednica je završena nakon dvosatnog zasjedanja, a iduća sjednica OV Busovača trebala bi biti održana krajem ožujka.

Komentiraj