Podijeli objavu
Svoju dobru formu u posljednjih mjesec dana košarkaši Busovače potvrdili su i u utakmici protiv vrlo organizirane ekipe Ljubuškog – 81:72.

Ovo je bila četvrta pobjeda u posljednjih 6 utakmica te produžetak nade za doigravanje kojeg je ova ekipa posljednjim utakmicama i zaslužila.

Iako je domaća ekipa bila oslabljena zbog bolesti svog najboljeg strijelca Milinovića (pokušao pomoći ekipi, ali je temperatura bila jača), ostali igrači su prije svega svojom dobrom obranom nadoknadili ovaj nedostatak u igri.

Od početka i prednosti 11:2 u 3. minuti domaća ekipa je u potpunosti kontrolirala tijek utakmice do samog završetka. Prednost ekipe Busovače je u jednom trenutku bila i 16 poena u trećem periodu (48:32), ali se ekipa Ljubuškog odličnim šutem za 3 poena u istom tom periodu vratila na -4 poena(62:58). Na početku 4. perioda Busovača dolazi do prednosti od desetak poena koju sigurnom i mirnom igrom zadržava do kraja utakmice.

U domaćoj ekipi najbolji Adem Gazić koji nije bio najefikasniji (13 poena), ali je odličnom obranom na najboljim igračima gostiju oduševio gledatelje te je šutirao trojke 3/4.

Najefikasniji u ekipi Busovače je ponovno bio Zlatan Tepić sa 22 poena, a odličnu igru pokazali su i oni najiskusniji – Gudelj 18 poena te Mešinović sa 4 poena, ali i 11 skokova.

Koševe za domaću ekipu postigli su i Topalović 11, Draganović 7 te Hodžić 6.

Kod gostiju odlični su bili Gašpar i Vukadinović sa po 18 poena te Golemac 12 poena i Radišić sa 13 poena. U strijelce su se za goste upisali i Bilić(8 poena) i Lončar (3 poena)
.
Narednu utakmicu košarkaši Busovače gostuju idući vikend u Mostaru protiv ekipe Zrinjski II.

Komentiraj