Podijeli objavu
NK “Busovača“ je kapitalizirala pobjede protiv NK Kiseljak i FK Ključ u gostima novom pobjedom na svom terenu u Busovači i osvojivši 9 bodova u seriji gotovo sigurno osigurala opstanak u 2. ligi Zapad NS FBiH.

Ovaj put pobijeđen je Krajišnik iz Velike Kladuše rezultatom 2:0 (0:0), a ono što će sigurno ostati za sjećanje s ove utakmice su dva eurogola koje su postigli domaći igrači – prvi petom u stilu brazilskih majstora nogometa, a drugi strahovitim udarcem s preko 20 metara.

I gosti iz Velike Kladuše su imali dva – tri nogometna zicera kod rezultata 0:0 i 1:0, ali jednom su promašili prazna vrata, a drugi put je loptu zaustavila vratnica. Ipak, sreća prati hrabre i ovu zasluženu pobjedu su nogometaši Busovače mogli i povećati, ali su i oni promašili nekoliko gotovo mat pozicija pred gostujućim vratima.

NK “Busovača“ sada ima 30 bodova i skočili su na 6. mjesto tabele 2. lige Zapad NS FBiH. Ovi bodovi imaju još veću vrijednost jer busovačke nogometaše očekuju u narednih 10 dana dva teška uzastopna gostovanja – u subotu 5. 5. u Cazinu protiv trećeplasirane Krajine te 7 dana kasnije protiv lidera 2. lige Zapad u Novom Travniku.

Narednu utakmicu kući NK “Busovača“ igra tek u nedjelju 20. 5., a protivnik je Podgrmeč iz Sanskog Mosta.

nk busovaca nk velika kladusa busovaca velika kladusa druga liga fbih zapad druga liga fbih zapad2

Komentiraj