Podijeli objavu

U srijedu, 2. 5. 2018. godine s početkom u 17 sati NK Busovača igra svoju utakmicu 21. kola 2. lige Zapad NS FBiH, a u goste im stiže ekipa Krajišnik iz Velike Kladuše.

Na krilima dvije vezane pobjede protiv odličnog NK Kiseljak te u prošlu subotu na teškom gostovanju u Ključu, nogometaši NK Busovača očekuju i treću vezanu pobjedu protiv ekipe koju su u jesenjem dijelu na gostovanju u Velikoj Kladuši visoko porazili rezultatom 4:1.

S obzirom na raspored do kraja prvenstva, a ostalo je još 6 kola, ova eventualna pobjeda dovela bi busovačke nogometaše u “mirnu luku” i gotovo sigurno bi opstanak u ovom 3. po rangu nogometnom natjecanju u BiH bio osiguran.

Ekipa Krajišnika je mnogo bolja no što njihov plasman na 12. mjesto tabele pokazuje , a koliko su ozbiljno ovu utakmicu shvatili gosti iz V.Kladuše govori i podatak da “krajišnici” dolaze dan ranije u Busovaču i imaju osigurano i noćenje.

Iako trener Lucić ima problema oko sastava ekipe zbog ozljeda i kažnjenih igrača, najbolji igrač (i jedan od najboljih u čitavoj ligi) i kapetan ekipe Edin Brkić “Doktor” jasno poručuje da bodovi sigurno ostaju u Busovači i da će njegovi suigrači ostaviti “srce na terenu” te nastaviti ovaj niz dobrih igara i pobjeda.

Trenutno se NK Busovača nalazi na 7. mjestu tabele sa 27 bodova, a vodeća je ekipa bivšeg trenera NK Busovača Olivera Vujice – Novi Travnik sa 47 bodova, 5 bodova više od Krajine iz Cazina, a 6 bodova prednosti nad Podgrmečom iz Sanskog Mosta.

U srijedu, 2. 5. se s početkom u 17 sati igra i kompletno 21. kolo 2. lige Zapad NS FBiH a u ostalim utakmicama sastaju se: Novi Travnik-Ključ, Vitez (V) – Krajina, Pogrmeč-Kiseljak, Brekovica-Rudar, Radnik-Vitez (B) i Bratstvo – Sloga.

Komentiraj