Podijeli objavu
Na prvu nedjelju Adventa, 3. prosinca u 19 sati, u crkvi sv. Ante u Busovači, održat će se koncert klasične glazbe “Musica aeterna” (Vječna muzika).

Projekt okuplja dvadesetak glazbenika, počevši od uspješnih busovačkih glazbenika te drugih iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine.

Najljepša djela klasične glazbe, izvodit će, u svečanom adventskom ozračju župne crkve, desetak solista, profesora, solista i članova Sarajevske opere i filharmonije te studenti Muzičke akademije u Sarajevu. Program će upotpuniti vokalni sastav “Gloria” iz Busovače.

Bit će ovo veliki umjetnički događaj za Busovaču. Glazbenu čaroliju u naš grad donijet će umjetnici izvodeći djela: Schuberta, Dvořáka, Albinonija, Chopina, Saint-Saënsa, Mascagnija, Granadosa, Poncea i dr.

Organizatori srdačno pozivaju sve ljubitelje umjetničke glazbe da posjete i svojim dolaskom uveličaju ovaj kulturni događaj. Koncert “Musica aeterna” od velikog je značaja, ne samo za Busovaču, nego i šire.

Projekt se realizira uz potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa KSB Travnik, Općine Busovača i Župe sv. Ante Padovanskog Busovača.

Komentiraj