Podijeli objavu

Danas je u Velikoj sali općine Busovača u organizaciji Fondacije Mozaik upriličeno potpisivanje ugovora sa članovima dvije neformalne grupe, a tom prilikom uručeni su i čekovi sa odobrenim grantom.

Ovo je drugi put kako Fondacija Mozaik uz financijsku podršku Swiss Agency for Development and Cooperants (SDC), Robert Bosch Stiftung, Balkan Trust for Democracy, Medicor, ZEIT, i drugih donatora financira projekte na prostoru općine Busovača. Potpisivanju ugovora pored predstavnika Fondacije Mozaik i članova neformalnih grupa, prisustvovali su i načelnik Općine gosp. Asim Mekić, te pomoćnik načelnika Željka Vujica. Na početku se obratio načelnik gosp. Asim Mekić koji je pozdravio prisutne, te izrazio riječi podrške ovim i budućim projektima mladih na prostoru općine Busovača.

Projekti koji su ovaj put odabrani za financiranje, jesu “Budi jak uredi park” i projekt “100 osmjeha”.

“Budi jak uredi park”

Projekt “Budi jak uredi park” obuhvata rekonstrukciju gradskog parka u Busovači, kako bi se stanovnicima Busovače osiguralo adekvatno mjesto za odmor i uživanje. Nakon uređivanja parka u njemu bi se mogli organizirati i turniri u šahu za sve uzraste. Uređivanjem parka dajemo priliku našim najmlađim ali i svim građanima Busovače da uživaju u prirodi. Vjerujemo da će novi izgled parka privući mnoge, a Busovači dati jedan ljepši izgled, jednu novu dimenziju i jedno novo mjesto za susrete, druženje, pozitivnu energiju i pozitivne vibracije.

“100 osmijeha”

Projekt “100 osmijeha” obuhvata rekonstrukciju i uređenje igrališta za djecu i mlade koje se nalazi u Podstijeni, općina Busovača. Na ovom igralištu, iako u oskudnim uvjetima, provodila su se djetinjstva, organizirali turniri i razna druženja koja su redovno okupljali mlade ovog malog ruralnog naselja. Cilj je ovom igralištu vratiti sjaj te uvesti neke nove aktivnosti kojima bi se pružila jednaka mogućnost i onima koji su u vremenu ubrzane urbanizacije izabrali ostati, dok mnogi teže ka većim sredinama, a nerijetko i odlasku iz države. Stoji u opisu projektnog prijedloga.

Stoji u projektnim prijedlozima.

Ukupna vrijednost pomenutih projekata je 4920KM.

Izvor: Binfo.ba

Komentiraj