Podijeli objavu
Iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Središnja Bosna objavili su godišnju informaciju o stanju kriminaliteta u ovom kantonu.

Među ostalim, posebno je istaknuta činjenica da je smanjen broj kaznenih djela koje su izvršili maloljetnici. Naime, od ukupno 1152 osobe prijavljene za izvršenje kaznenih djela, 22 osobe su maloljetne, što predstavlja 1,9 % od ukupnog broja izvršitelja, što je daleko ispod regionalnog prosjeka.

Priopćili su da nije bilo najtežih kaznenih djela koja su ostala nerasvijetljena. Posebno uspješno, riješena su najteža kaznena djela iz oblasti protiv života i tijela, kao što je slučaj trostrukog ubojstva u Donjem Vakufu, čiji je izvršitelj brzom reakcijom policije uhićen i predan na dalje postupanje nadležnom kantonalnom tužiteljstvu. Također, razbojništvo sa smrtnom posljedicom u Gornjem Vakufu/Uskoplju, koje je posebno potencirano u kontekstu da su izvršitelji s područja Viteza i Zenice, te da su nakon izvršenja kaznenog djela pobjegli izvan granica Bosne i Hercegovine.

U pogledu kriminaliteta istaknuli su određene segmente, kao što je činjenica da je od 31 razbojništvo, čak u 50% slučajeva otkriven izvršitelj, što je jako dobar rezultat imajući u vidu složenost ove vrste kaznenih djela.

Protiv 32 osobe, od kojih je 18 povratnika u vršenju kaznenih djela, podneseni su izvještaji nadležnom tužiteljstvu.

Posebno je važno napomenuti uspješnu akciju policijskih službenika prilikom rasvjetljavanja kaznenog djela razbojništva koje je izvršeno od strane četiri maskirane i naoružane osobe, u tržnom centru Bingo u Bugojnu, kada je otuđeno oko 64.000,00 KM, priopćeno je iz MUP-a SBK-a.

Komentiraj