Podijeli objavu
Osamnaestogodišnju djevojku sa posebnim potrebama (identitet poznat redakciji) iz naselja Bukovica kod Kiseljaka prošlog četvrtka je silovao i mučio njen 35-godišnji poznanik Arnes Čolo zvani Garga iz Lepenice, saznaje “Dnevni avaz”.

Ovaj monstruozni čin odigrao se nedaleko od kuće žrtve u šumi blizu rezervoara.

U šokantnoj ispovijesti ovu informaciju potvrdila je majka silovane djevojke, čiji je identitet, također, poznat redakciji. Ekipa Avaza zatekla je nesretnu ženu ispred obiteljske kuće, a ona je kazala da joj jeziva scena ni nakon sedam dana ne izlazi iz glave.

“Vidim nema je, pitam sina gdje je, ne zna ni on..Zovem je na mobitel, ona nedostupna..I tada izađem ispred kuće, raspitujem se se kod susjeda…Ubrzo ide ona iz šume niz ulicu prema kući.Bila je sva krvava i blatnjava..Pitam je šta je bilo,iako sam odmah sumnjala da je silovana…Ona ne odgovara..Uvela sam je u kuću, oprala ipresvukla….
U međuvremnu je doslovno požutjela u licu pa samje odvela u bolnicu “Jezero” u Sarajevu” u jednom dahu za Dnevni avaz priča majka zlostavljane djevojke.

Ono najgore na što je sumnjala, nažalost, obistinilo se…Urađeno joj je pet,šest šavova jer je mnogo krvarila.Nije mu bilo dovoljno što ju je silovao nego ju je i zlostavljao rukom..Ubrzo je došla i policija..I ja i kćerka smo u odvojenim prostorijama dale izjavu. Poslije je išla i u Travnik (Tužiteljstvo ŽSB). Za nekoliko dan ići će na novi pregled u ambulantu, nastavlja očajna majka.

Nekoliko dana od jezivog događaja njena kćerka, koja se za vrijem razgovora sramežljivo krila iza majke, počela je otkrivati neke detalje horora kroz koji je prošla. Ona je majci ispričala da ju je Garga, kako zovu osumnjičenog Arnesa Čolu, namamio tako što je rekao da ode do komšinice po njegov mobitel koji se punio te da mu ga donese.

“Odmah ju je uhvatio za ruku i odveo kod rezervoara. S njim u društvu bio je i A.J. (identitet poznat redakciji). Garga joj je rekao: “Skidaj se”. Potom ju je primorao na oralni seks…Ona se otimala..U tom trenutku, A.J mu je rekao: “Šta to bolan radiš, jesi li normalan nemoj….”Ali garga se nije obazirao i rekao mu je da šuti pa je A.J pobjegao…Vjerojatno se i sam uplašio- govori majka, koja je navela da je osumnjičeni bio pijan.

Nesretna djevojka opet bi bila napastvovana da se nije uspjela otrgnuti od silovatelja i pobjeći. Kako je djevojka kazala istražiteljima ona je napadača udarila po rukama te je tako uspjela pobjeći. Majka kaže da je osumnjičenog prije uhićenja vidjela nakratko….
“Pitala sam ga:Šta mi uradi od djeteta!? On je slegnuo ramenima…Poslije sam čula da se policajcima pravdao da se on,navodno, njome htio oženiti, ali da se tome protivla njegova majka- kaže nesretna mještanka Bukovice.

Očajna majka kaže da je kćerku uvijek čuvala upravo bojeći se ovakvih situacija. “Ona je završila osam razreda škole, nakon čega je trebala ići u specijalnu školu u Sarajevu. Ali, bojala sam se da će je netko namamiti u auto, uraditi nešto..
A, eto, dogodi joj se ovako nešto strašno skoro ispred kućnog praga. Da stvar bude gora, on je neki daljnji rođak sa strane obitelji mog muža zaključila je majka.

Kako Avaz dalje saznaje od majke, Arnes Čolo Garga ranije nije uradio ništa slično. “Znali smo ga po sitnim krađama, šumskim krađamm…”Ona je kazala da se sve odigralo prošlog četvrtka između 18 i 18:30 sati te da zbog mraka i zabačenog dijela naselja nije bilo svjedoka nemilog događaja.
Dodala je da su istražitelji dolazili na mjesto događaja kod rezervoara ali da je čula kako nisu našli nikakve tragove.

Također je potvrdila da su se njena kćerka i Garga odranije poznavali. Kako je ispričala za Avaz sebi neće oprostiti što ga ranije nije prijavila kada se dogodio jedan incident. “Jednom prilikom sam ih zatekla gole u sobi…On je pobjegao iza frižidera, htjela sam da ga bijem..
Nisam tada ništa prijavila jer sam misila da se tako nešto neće ponoviti a i bojala sam se reakcije susjeda, kaže očajna žena.
Tekst i foto: Dnevni avaz/A. Kapo

Komentiraj