Podijeli objavu

Legendarni pjevač preminuo je u nedjelju ujutro u 71. godini života.

Vlada Republike Hrvatske odlučila je usvojiti prijedlog premijera Andreja Plenkovića da se 31. srpanj 2018. godine proglasi Danom nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića.

Odluku su podržali svi članovi i članice Vlade. Dan nacionalne sućuti, za razliku od Dana žalosti, ne podrazumijeva otkazivanje ranije planiranih priredbi. Dan nacionalne sućuti obilježit će se isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalne djelatnosti.

Ovo je prvi put da se u Hrvatskoj uvodi Dan nacionalne sućuti Legendarni pjevač preminuo je u nedjelju ujutro u 71. godini života. Dragojević je preminuo u pet sati ujutro u splitskom KBC-u gdje je bio mjesec dana hospitaliziran te godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća.

Mnoge osobe iz javnog života opraštale su se jučer od Olivera, a građani su se spontano okupili u nekim gradovima te su pjevali Oliverove hitove. Sutra se u Splitu održava posljednji ispraćaj nakon čega će tijelo katamaranom biti prebačeno na Korčulu. Pogreb će se održati u srijedu u Veloj Luci u užem krugu obitelji i prijatelja.

Komentiraj