Podijeli objavu
Ovaj tjedan u Mostaru se održava 20. tradicionalni Međunarodni sajam gospodarstva, a na kojemu turističku ponudu općine Busovača i ove godine prezentira Fondacija Kairos u suradnji sa sportsko-rekreacijskim centrom Busovačka planina i Sportsko-rekreacijskim centrom Pridolci

Naime, spomenuti imaju zajednički štand gdje se brojnim posjetiteljima prigodnim brošurama prezentira ono što busovački turizam može ponuditi.

U izjavi za naš portal Željko Grubešić, predsjednik Fondacije Kairos, kazao je kako spomenuta fondacija predstavlja doista bogatu turističku ponudu naše općine.

“Busovača ima široku turističku ponudu. Moram spomenuti naša skijališta, lovišta, znači lov i ribolov, kulturno naslijeđe, a tu su i adrenalinski sportovi. Kompletna dopuna svemu je i bogata gastronomska ponuda”, kazao je Grubešić te dodao:

“Ovim putem se zahvaljujem Općini Busovača i Vladi Kantona Središnja Bosna što su nam financijskom pomoći omogućili dolazak na Međunarodni sajam gospodarstva u Mostar te pozivam sugrađane, ukoliko imaju priliku, da posjete isti pa tako i naš izložbeni prostor”.

Ovogodišnje sajam okuplja 800 izlagača iz 30 zemalja svijeta, a zemlja partner je Republika Hrvatska. Sajam je danas u 11 sati i svečano otvoren, a čast otvaranja pripala je premijeru RH Andreju Plenkoviću. Sajam će posjetiti i drugi brojni državnici iz regije i svijeta, među ostalima, premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović te zamjenik ministra poljoprivrede Kine Qu Dongyu.

U sklopu Sajma već tradicionalno će se održati podsajamske manifestacije kao što su Sajam turizma te sajmovi knjige i grafičke industrije. Ono što Mostarski sajam posebno izdvaja od drugih sajmova u regiji su međunarodne konferencije, forumi i radionice. Između ostalog, planirano je održavanje dvodnevne konferencije Inicijative 16+1 “Jedan pojas – jedan put”, na kojemu će sudjelovati predstavnici 16 zemalja jugoistočne Europe i Kine, zatim konferencija “Komunikacijski sustavi” u okviru koje će biti predstavljena južna trasa koridora 5C, te okrugli stol o maslinarstvu u Hercegovini.

sajam gospodarstva mostar13 sajam gospodarstva mostar12 sajam gospodarstva mostar1

sajam1

sajam gospodarstva mostar15 sajam gospodarstva mostar15sajam gospodarstva mostar15 sajam gospodarstva mostar15

sajam2

sajam gospodarstva mostar14 sajam gospodarstva mostar16 sajam gospodarstva mostar17 sajam gospodarstva mostar18

Komentiraj