Podijeli objavu
Udruženje gradski dječiji hor “Slavuj” i dirigentica, profesorica Renata Bagarić iz Busovače, umjetnički direktor festival, u dogovoru s osnivačem, prošle godine uspješno su obnovili ovaj festival dječje autorske pjesme.

Bliži nam se Međunarodni festival dječje pjesme “Majski cvijet” Tuzla 2018. Od mnoštva pristiglih kompozicija, na ovogodišnjem festivalu imat ćete priliku čuti sljedećih 12 odabranih natjecateljskih kompozicija i izvođača.
1.  “Ne mogus pavati”  – Anja Nikolić
2.  “Vrata od radosti” – Nina Dujaković
3. “Ja sam samo dijete” – Enita i Elina Jahić
4. “Radoznali Andrej” – Andrej Hajdukov
5. “Ne znam šta mi je” – Kenan Softić
6. “Najbolje za nas” – Ana Marija Vasiljević
7. “Vanzemaljac” – Džejna Hadžić
8. “U svemiru da se ne izgubimo” – Aleksandra Hillman
9. “Kontam ba” – Ilma Ćatović
10. “Dečak i lav” – Danica Pavićević
11. “Wen brauchst du?” – Lana Balić
12. “Homplicumplovane pomflice” – Adna Omerović
Podsjetit ćemo vas: “Majski cvijet”počeo je sa radom 1974. godine i održavanje sve do početka devedesetih.
Udruženje gradski dječiji hor “Slavuj” i dirigentica, profesorica Renata Bagarić, umjetnički direktor festival, u dogovoru s osnivačem, prošle godine uspješno su obnovili ovaj festival dječje autorske pjesme.
– Drago mi je da smo istrajali da vratimo dječju pjesmu onima kojima pripada – našoj djeci. Iza nas je mnogo napornog rada, no s ponosom možemo reći da je i Gradski dječiji hor “Slavuj”, kao organizator ove značajne manifestacije, uspješno odgovorio ovom velikom zadatku. Trudimo se da pričinimo veliku radost svima kojima je sve ovo namijenjeno, a isto tako nadamo se da će festival živjeti i rasti zajedno s našim mališanima. Još jednom koristim priliku da se zahvalim svima koji su prepoznali važnost ovog projekta i pomogli realizaciju festivala “Majski cvijet” – kazala je Renata Bagarić, dirigentica hora “Slavuj” .
Generalni pokrovitelj festivala je predsjednik Federacije BiH, gospodin Marinko Čavara. Zlatni sponsor festivala je BH Telecom, a generalni medijski pokrovitelj RTV7 Tuzla.
“Majski cvijet” bit će održan 12. 05. 2018. u JU Bosanskom kulturnom centru Tuzla s početkom u 18 sati.

Komentiraj