Podijeli objavu

Svečana primopredaja deminiranog projekta u općini Busovača – lokalnoj zajednici predano 42.138 m2 deminirane površine u neposrednoj blizini naselja

Centar za obuku pasa za otkrivanje mine u BiH – MDDC uspješno je realizirao projekt deminiranja na području općine Busovača – Kula Krčevine, površine 42.139 m2. Projekt je financirala Vlada SAD preko Marshall Legacy Institute. Aktivnosti deminiranja započele su u svibnju, a 19. lipnja 2018. deminirana površina svečano je predana lokalnim vlastima i stanovništvu na upotrebu.

Lokacija Kula Krčevine nalazi se neposredno uz naseljene objekte, voćnjake i obradivo zemljište. Kako je rečeno na današnjoj svečanoj ceremoniji čiji je domaćin bio načelnik općine Busovača Asim Mekić, a kojoj su prisustvovali predstavnici donatora – Ambasade SAD u BiH, te Marshall Legacy Institute, Centra za uklanjanje mina u BiH i implementator projekta – Centar za obuku pasa za otkrivanje mina, ovo je još jedan pozitivan primjer dobre suradnje lokalnih vlasti i donatora kojom je BiH korak bliže ostvarenju konačnog cilja, a to je zemlja slobodna od mina.

Načelnik općine Asim Mekić zahvalio se donatoru u ime stanovnika ove lokalne zajednice koji su bili izloženi velikom riziku od stradavanja, nadajući se da će se nastaviti interes donatora, posebno Vlade SAD da i dalje aktivno pomažu Bosni i Hercegovini u borbi protiv minske opasnosti, a naročito općine Busovača koja još uvijek ima izražen problem zagađenosti minama.

americka ambasada deminiranje projekt1 americka ambasada deminiranje projekt2 americka ambasada deminiranje projekt3 americka ambasada deminiranje projekt4 americka ambasada deminiranje projekt5 americka ambasada deminiranje projekt6 americka ambasada deminiranje projekt7 americka ambasada deminiranje projekt8 americka ambasada deminiranje projekt9 americka ambasada deminiranje projekt10

Komentiraj