Podijeli objavu

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović nakon sinoćnjeg sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel podijelio je prve utiske iz Berlina.
“Drago mi je da smo danas na radnoj večeri kod kancelarke Merkel imali priliku razgovarati o bilateralnim odnosima Njemačke i Bosne i Hercegovine, s jedne strane i naravno o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, primarno o euroatlantskom putu, ekonomskoj situaciji, o izbornom zakonodavstvu i predstojećim općim izborima koji će biti u 10. mjesecu”, rekao je Dragan Čović nakon sastanka u Berlinu.

Hrvatski član Predsjedništva BiH smatra da su u Berlinu ostavili jednu korektnu sliku.

“Mislim da smo ostavili jednu korektnu sliku da činimo sve da stabiliziramo odnose u Bosni i Hercegovini kako nakon izbora ne bi bila kriza koju mnogi predviđaju i zbog tog što nismo na vrijeme promijenili izborni zakon. I tu je gospođa Merkel rekla da nastoji sa svojim suradnicima biti na neki način potpora i kako pronaći rješenje kako najmalobrojniji narod legitimno može birati svoje predstavnike sukladno Ustavu BiH i odlukama Ustavnog suda”, kaže Čović.

On ističe da će biti još mnogo razgovora u narednom vremenu kada su u pitanju tri člana Predsjedništva BiH i Angela Merkel.

“Očekujemo još mnogo razgovora u narednom vremenu kada su u pitanju tri člana Predsjedništva BiH i Angela Merkel, odnosno njeni suradnici, na traženju mnogih rješenja, osobito na našem euroatlantskom putu, jer smo ih zamolili da nam pomognu da kandidatski status dođe što prije jer bi nas on trebao ohrabriti i da i unutarnje reforme budu što prije”, ističe Čović.

Kako Čović kaže, sastanak s njemačkom kancelarkom je trajao tri sata.

“Bio je to jedan izuzetno dugi trosatni radni sastanak gdje su sva trojica imali priliku pokazati različite poglede na odnose u BiH, ali u suštini imali smo jedan jedinstven stav i mislim da s te strane možemo biti zadovoljni”, zaključio je Čović.

Komentiraj