Podijeli objavu

Nakon što su u proteklih nekoliko godina na pravcu magistralnog puta M5 u samom središtu Busovače (pored Osnovne škole “Busovača”) svakodnevno dežurali djelatnici PS Busovača te nakon nekoliko prometnih nesreća koje su se dogodile na tom mjestu u proteklo vrijeme, MUP Kantona Središnja Bosna odlučio je postaviti stacionirani radar.

Po viđenom, radar će snimati prekršitelje brzine u oba smjera, a podsjećanja radi ograničenje na ovoj dionici puta je 40 kilometara na sat, što znači da će radar snimati i dokumentirati sve one koji tu brzinu prekorače.

Nastavak je ovo uspješnih aktivnosti MUP-a Kantona Središnja Bosna koji iz godine u godinu bilježi vidan napredak na svim poljima. Podsjećanja radi, sredinom prošle godine su PU i PS dobile nova motorna vozila, a krajem godine na području cijelog Kantona Središnja Bosna postavljene su pametne kamere koje su već u prvim danima korištenja pokazale uspjeh.

Radar koji se postavlja u Ulici Nikole Šubića Zrinskog (ispred Osnovne škole “Busovača”) drugi je stacionirani radar u našoj općini. Prvi je u Kaćunima (preko puta BP Orman) koji je nakon nekoliko godina ‘odmaranja’ ponovno aktiviran.

Pogledajte fotografije:

Komentiraj