Podijeli objavu

Udruženje ”Srce za djecu oboljelu od raka” organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka pod nazivom ”Moja kosa – tvoja kosa”.
Prijatelj ovog nadasve humanog projekta je i poduzeće FIS u čijem centru u Vitezu će biti održana akcija šišanja i doniranja kose, u nedjelju 13. maja u periodu od 11:00 do 17:00 sati.

U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izlječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izlječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

Kako navode u udruženju do sada su izradili i uručili 18 perika, a 3 perike su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.

Poduzeće FIS poziva svoje cijenjene kupce i sve građane SBK da se pridruže akciji, da nas posjete u nedjelju, 13.maja od 11:00 do 17:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.

Uz FIS prijatelji akcije su i Frizerland, Ovnak Vitez i Schwarzkopf Professional.

header-moja-tvoja-kosa

Komentiraj